Välkommen till djurparken i Lomamäki!

Bekanta dig med husdjursgårdens skojiga invånare

Lomamäki djurpark ligger i Ingå, endast 50 km från Helsingfors.

Lomamäki djurpark hyser en hel massa intressanta djur. Vi har en husdjursgård och ett minizoo, så att var och en kan hitta sin favorit bland de välbekanta eller de mer exotiska djuren. Vår små besökare kan börja bekanta sig med djuren genom att paja kaninernas mjuka päls, och de äldre barnen kan i sin tur bekanta sig med ormarna, ett piggsvin eller ponnyerna. Titta på bildgalleriet och planera samtidigt sommarens bästa utflykt!

Poni miniatyyrihevonen

Whisky och Epony har bott och trivts tillsammans i flera år.  Whisky, en Shetlandsponny, är särskilt mild till sin natur medan man inte kan säga samma sak om Epony, en amerikansk miniatyrhäst. Epony trivdes till och med så bra tillsammans med vår åsna Speedy så att resultatet blev ny medlem i gänget, mulan Fernando.

Vuohet

Getterna vistas på en bergsluttning där de klättrar som vore de “hemma hos sig”.

nymfi-papukaija

Ett av de inslag som våra gäster gillar allra bäst är ett besök i buren hos de nymfparakiter som fötts i djurparken. Nymfparakiterna är vana vid besök, och det kan hända att de sätter sig på barnens axel eller finger i förhoppning om att få ett mellanmål.

Sinikelta-aramme Sam

Vår blågula ara Sam är inte skygg av sig och tar gärna tillfället i akt att visa upp sina trick.

Pesukarhut

Tvättbjörnarna har länge varit publikens favoriter.  Med sin skickliga tassar och tack vare sin nyfikna natur kommer de fram till besökarna för att bekanta sig med dem på nära håll.

Victor kilpikonna

Sköldpaddan Victor är något man minns, inte minst på grund av hans storlek. Om som det framgår av bilden är dags igen för lunch.

Bilder på våra kelgrisar

Har du frågor eller vill du få en offert?

Kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster eller ordna en klassresa, ett barnkalas eller något annat evenemang i djurparken! Vi återkommer till dig så fort vi kan.

Via e-post
Via SMS
REKISTERISELOSTE
1. Registerbeskrivning

Lomamäki djurpark
Torbackavägen 213
10160 DEGERBY