Zoot i Ingå skapar en koppling mellan djur och människor

Ta kontakt!

Lomamäen Lemmikkipuisto är ett zoo beläget i Degerby, Ingå, vars uppdrag är att skapa en koppling mellan djur och människor. Ta en närmare titt på vår mission och aktuella nyheter och kontakta oss! Vi berättar gärna mer om vår verksamhet.

Uttalande om vår mission

Vi tror på att bygga relationer mellan djur och människor, särskilt med djur i fångenskap eller husdjur. Ingen bur är tillräckligt stor och kan aldrig jämföras med naturen, så med hänsyn till detta vill vi att våra djur inte ska vara rädda och gömma sig bakom buskar hela dagen, vilket kan hända i många zoon och djurparker.

 

Vi uppmuntrar interaktionen mellan djur och människor och ser till att båda får glädje av detta förhållande. Detta är verkligen berikande för djuren miljömässigt och socialt; våra djur ser ivrigt fram emot att träffa nästa människa (och naturligtvis de godsaker de ibland kan medföra), eftersom människorna ser fram emot nästa unika kontakt med djuren. Våra djur har den ledande rollen i dessa relationer och interaktionen är beroende av stämningen och entusiasmen hos vilket djur vi interagerar med.

 Genom denna interaktion strävar vi efter att utbilda människor om djurets naturliga livsmiljö och instinkter och farorna med våra försvinnande skogar, sjöar och andra livsmiljöer över hela världen. Detta gäller särskilt när man interagerar med ungdomar och barn. Att se ett barns ansiktsuttryck när en fågel landar på fingret eller huvudet är en fröjd att se och man kan se att den inverkan som görs kommer att stanna hos dem i många år framöver. Detta kommer i sin tur att uppmuntra barnen och vissa vuxna att bli medvetna om försvinnande naturliga livsmiljöer.


Lomamäkis Husdjurspark och Mini Zoo, (Lomamäen Lemmikkipuisto), började mycket långsamt och utvecklades från ägarens Sharon och Mikko Auris husdjur. Vårt första husdjur var Papegojan Bilbo som kom in i vår familj för över 20 år sedan. Antalet husdjur ökade gradvis och en "Skogsskola" för daghem startades 1988. Vi öppnade upp våra dörrar för skolor, grupper med specialbehov och äldreboenden. Detta ledde till var vi befinner oss i dag; Öppna för allmänheten fyra månader om året. Resten av året lever djuren fridfullt med Sharon och Mikko och deras utökade familj, en heltidsdjurvårdare och två exceptionella arbetare som hjälper till med all byggning, fixning och allmänt underhåll av parken. Vi har även besök från skolor, daghem och andra organisationer och vi arrangerar privata evenemang, t.ex. födelsedagsfester, möhippor och andra speciella evenemang.


Även om vi har stängt under en viss del av året erbjuder vi fortfarande olika grupper av människor möjligheten att njuta av det unika som gör oss till "Lomamäen Lemmikkipuisto".

Ta kontakt!

Nyheter

Bildgalleri

Bekanta dig med vår djurparks invånare!