Välkommen till djurparken i Lomamäki!

En husdjurgård i Ingå, 50 km från Helsingfors.

Ett skojigt utflyktsmål för familjer och alla andra som är ute och reser

Tillbringa sommarens bästa dag i Lomamäki djurpark! Vår djurpark och husdjursgård ligger i Degerby, där såväl välbekanta som mer exotiska djur pilar omkring. Vi välkomnar alla besökare och hoppas att ni ska trivas hos oss och att ni vill besöka oss igen. Vi ligger bara 50 kilometer från Helsingfors, vilket gör att det är lätt att ta sig hit både från nära håll och lite längre bortifrån. Varmt välkomna!

Husdjursgård och minizoo

Hos oss får du bekanta dig med den mest intagande djur. På resan får du till exempel träffa sköldpaddan Victor, våra ponnyer Whisky och Epony, mulan Fernando och de kvicka tvättbjörnarna. Förutom denna glada skara får du bland annat titta på getter, höns, grisar, kaniner, ormar, ödlor, piggsvin, fasaner, papegojor och göra många fler nya bekantskaper. De söta djuren på husdjursgården och minizoot lyser upp även den gråaste dag.

I vår park finns också en hoppborg, där barnen kan få utlopp för en del av sin energi. För familjens minsta finns det en lugn lekplats med bl.a. rutschbana, klätterställning, sandlåda, en lekbil som man kan krypa in i, och mycket mer.

Cafékiosken är öppen - matsäck får medtas

Blir man hungrig och törstig kan man gå till cafékiosken Kirnu. Caféet drivs för närvarande i kiosken men vi har för avsikt att framöver bredda utbudet till något att äta också. Just nu säljer vi glass, läsk och te och kaffe där. Man får ta med sig egen matsäck till djurparken, så man kan ha en trevlig picknick i det gröna.

I caféet finns en helt äkta jättegryta.

Namnet Kirnu, är inte bara ett hugskott, utan i caféet finns en omkring två meter djup jättegryta, som lätt leder tankarna till djupare geologiska frågor. Den omkring 10 000 år gamla jättegrytan är ägnad att väcka intresse hos vem som helst. Grytan är ett påtagligt bevis för istidens fenomen.

Andra intressanta resmål i Västnyland

I närheten av djurparken finns det också mycket annat  sevärt, om man har lust att företa en längre tur i den här trakten.

Vår djurpark är belägen mitt i den tänkta triangel som utgörs av kommunerna Ingå, Sjundeå och Kyrkslätt. Väster om Ingå ligger Raseborg och norrut har vi Lojo.  På orternas respektive hemsidor finns det många intressanta länkar om resmål i de olika kommunerna och information om olika evenemang.

Ännu fler restips finns på porkkala.net och SE-Actions hemsida.

Om Degerby

I Degerby finns förutom djurparken Igor-museet med lokal historia som du kan läsa mer om på Byrådets hemsida. Man kan inte passera vår by utan att sticka sig in på Kisus kiosk eller Degerby Deli, “Jojo... det finns nog i ost-disken ...”, eller Knapptigrarna  – där det finns allt som du någonsin kan föreställa dig behövs för handarbete, sömnad eller hobby.

Man kan övernatta eller äta middag på gästgiveriet som ligger på närbelägna Kopparnäs udde. Området ingår i Föreningen Nylands friluftsområden, varifrån man har vidunderlig utsikt över innerskärgården. Där finns också ett flertal grillplatser under tak och simstränder.

Har du frågor eller vill du få en offert?

Kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster eller ordna en klassresa, ett barnkalas eller något annat evenemang i djurparken! Vi återkommer till dig så fort vi kan.

Via e-post
Via SMS
REKISTERISELOSTE
1. Registerbeskrivning

Lomamäki djurpark
Torbackavägen 213
10160 DEGERBY