En djurpark i Ingå, cirka 50 kilometer från Helsingfors

Ta kontakt!

Tillbringa sommarens bästa dag på Lomamäen Lemmikkipuisto och lär känna djuren! Vi är en djurpark i Degerby, Ingå i Nyland, där både välbekanta och lite mer exotiska djur finns. Vi ligger endast cirka 50 kilometer från Helsingfors, så du kan enkelt hälsa på oss från både nära och längre ifrån. Varmt välkommen!

Tillbringa en rolig och upplevelsefylld dag på djurparken

Hos oss kan du lära känna de mest förtjusande djuren på nära håll. På din resa kan du träffa till exempel sköldpaddan Victor, Eponine miniatyrhästen och Fernando mulåsnan, samt den gladlynta tvättbjörnen Daisy. Förutom dessa glada filurer ser du också bland annat getter, kycklingar, grisar, kaniner, ormar, ödlor, ett piggsvin, en fasan, papegojor samt många andra nya bekanta. De älskvärde invånarna på djurparken och minizoot kommer att pigga upp även de gråa dagarna!

 

I hoppborgen och på studsmattan i vår park kan barnen hoppa och leka. För de yngsta familjemedlemmarna finns det också en lugn lekplats med bland annat en rutschkana, klätterställning och sandlåda.

Ta kontakt!

Café-kiosken betjänar dig – eller ta med dig egen matsäck!

När hungern eller törsten överraskar betjänar café-kiosken Kirnu dej! I kaféet hittar du glass, läskedryck, kaffe och te. Om du vill kan du också ta med din egen matsäck. Du kan njuta av en trevlig picknick under dagen eller använda en av våra grillplatser som finns på området.

Fråga om mer information

Se en äkta jättegryta!

Namnet på vårt café Kirnu kommer från det faktum att det finns en äkta jättegryta som är cirka två meter djup. Den 10 000 år gamla jättegrytan kommer sannolikt att leda till djupa geologiska frågor. Kirnu är ett konkret bevis på fenomen från istiden. Vi berättar gärna mer – kontakta oss!

Kontaktinformation

Andra resemål

I Degerby finns, förutom djurparken, även Igor Museet, som berättar om den lokala historiken. Du kan läsa mer på byaföräningens hemsida. Vår by kan inte heller besökas utan att stanna vid Kiisu-kiosken eller Degerby-Deli.

 

Gällande övernattning eller middag kan du bland annat kontakta Gästgiveriet, som finns på den intilliggande Kopparnäshalvön. Det hör till Nylands rekreationsområde, som har spektakulär utsikt över den närliggande skärgården. Vid området finns också flera grillkåtor och en simstrand.

 

Vår djurpark ligger mitt i en imaginär triangel som bildas av kommunerna Ingå, Sjundeå och Kyrkslätt. På västra sidan av Ingå ligger Raseborg och i norr finns Lojo. På dessa kommuners webbplatser hittar du många intressanta tips om turist- och utflyktsmål. Flera resemålstips för området finns också på sidorna porkkala.net och SE-Action.

Bekanta dig med vår mission!